Ovo je najbolji recept za TIRAMISU: Italijanski klasik kom niko ne može da odoli!
Andrijana i Anđela vode Instagram stranicu za.svaciji.ukus na kojoj dele sjajne recepte!
Andrijana i Anđela vode Instagram stranicu za.svaciji.ukus na kojoj dele sjajne recepte!
Tako jednostavno, a prepuno ukusa! Foto: Shutterstock
Nikada nam neće dosaditi špagete, na koji god način da se pripreme. Ove su kremaste, fine i tek pomalo hrskave. Foto: Profimedia
Mladi grašak je nešto najlepše u ovo doba godine. Kako se mnogo toga promenilo, neka grašak u ovo vreme bude ručak koji nećete propustiti - u ime starih vremena kada su nas mame ovakvim jelom radovale. Foto: profimedia
Jednostavno jelo za celu porodicu! Foto: Shutterstock
Dovoljan razlog da iskoristite sezonu sremuša i napravite svoj pesto je što samo jedna kašika ovog sosa podiže ukus mesa, salate, testenine, sira... Foto: Profimedia
Danas su ćufte uobičajeno jelo koje se voli širom sveta. Najpopularnije su švedske, ali i italijanske su neodoljive! Foto: Shutterstock
Uživajte u vrhunskom obroku, koji se sprema tako lako! Foto: Shutterstock
Slađana Sovilj je kreativni stvaralac slatke magije. Ona putem svog Inasagram profila sladje_od_sladje deli super ukusne recepte koji oduševljavaju i izgledom i ukusom.
Iako se smatra da su originalne pancerote samo one koje se prže u ulju, kod nas se odomaćio ovaj način pripreme - u rerni. Ako ništa, manje su masne, a idealne su za doručak, večeru ili užinu. Foto: Profimedia
Za pripremu ovog preukusnog jela sa daškom Mediterana treba vam svega 4 sastojka i 40 minuta vremena. Foto: Shutterstock
Danas meso svinjetine ima za trećinu manje masti nego pre 20 godina, a mnogi delovi, na primer krmenadle, nisu kaloričniji od piletine, pa nema razloga da ih izbegavate. Foto: Arhiva Blic žene
Ovo čuveno jelo sprema se širom sveta, ali Rimljani polažu pravo na kumstvo. Na italijanskom saltimbocca znači „skoči u usta“, a po ukusu ovog u suštini jednostavnog specijaliteta ime je pravo. Toliko je ukusno da se pojede za tren.
Pridružite se mnogobrojnima koji su sami počeli da mese testeninu! Nije teško, a ukus se ne može porediti sa kupovnom testeninom, a zavolećete jedinstveni ukus jednostavnog sosa. Foto: Profimedia
Niko ne može da im odoli! Foto: Shutterstock
Uživaćete u svakom zalogaju ovog ukusnog specijaliteta. Foto: Profimedia
Italijani su odavno "patentirali" ovo jelo smišljeno da se potroše ostaci hrane. U fritatu može da ide sve i svašta, a ovo je samo jedan od milion recepata. Foto: Profimedia
Voljene lazanje u jesenjoj varijanti sa bundevom. Foto: Profimedia
Odličan i brz ručak od plavog patlidžana. Foto: Profimedia
Pica je omiljena hrana za decu, velike i male. Postoji na stotine različitih recepata za pice, ali nekoliko stvari se odnosi na sve njih - upotreba dobrih namirnica, kvalitetnog testa i pravilnog pečenja.
Ručak koji ćete obožavati!
Slađana Sovilj je kreativni stvaralac slatke magije. Ona putem svog Instagram profila sladje_od_sladje deli super ukusne recepte koji oduševljavaju i izgledom i ukusom.
Pravi recept za ljubitelje sireva. Foto: Profimedia
Lidija Đurić stoji iza sjajnog profila @moje_djakonije. Ona okuplja veliku zajednicu na mrežama, a njeni recepti o tome mnogo govore.
Italijani su majstori da ni od čega naprave jelo zbog kog vam krene voda na usta. Fritata se pravi kada u kući imate jaja i poluprazan frižider. Ova sa prazilukom je samo jedna od brojnih varijacija, a vi improvizujte. Foto: Profimedia
Lazanje su nam stigle iz Italije i postale omiljenije od musake. Toliko su se odomaćile da već i kore ne kupujemo već ih sami pravimo. Foto: Profimedia